Megnyitás teljes oldalon AJANLÓ 2006 Vissza a nyitólapra

AJÁNLÓ
2007 - 2008

Cikkek, hírek, beszámolók

Egyes dokumentumok pdf formátumban letölthetők. Az olvasásos szükséges Acrobat Reader ingyenesen letölthető!Radnai Jenő, a MAKACS alelnökének beszámolója a brüsszeli FAFCE ülésről (2007. november 5-7)

2007. november 5-7-ig Brüsszelben ülésezett a FAFCE

Az Európai Katolikus Családegyesületek Federációja. a 2007 májusában Berlinben tartott elnökségi ülésen határozták el, hogy a legközelebbi alkalommal Brüsszelben találkoznak és lehetővé teszik a politika, az Egyház, és a társadalom európai felelősei közötti eszmecserét. Aktualitást adott az ülésnek az, hogy az Európai Bizottság bejelentette két un. direktívájának felülvizsgálatát; az egyik a szülőknek gyermekeik gondozására biztosítandó szabadidő minimum-követelményeivel foglalkozik, a másik az anyák védelmével. A megbeszélés előkészítéseként a tagszervezetek összeállították az általuk képviselt országokban alkalmazott szabályokat, ezeket azután az ülésen összevetették egymással és az EU-direktívákkal. Kiderült, hogy jelentős különbségek találhatók az EU-n belül, és a szabályozás legtöbbször nem a gyermek javát, hanem a társadalmi munka-teljesítményt tartja szem előtt.

A beszámoló további része, valamint Elisabeth Bußmann FAFCE-elnök kommentárja a "Javaslat a házastársi- és párkapcsolatok európai (uniós) szintű támogatásának stratégiája" c. 2007. november 5-én megjelent COMECE anyaghoz itt olvasható (pdf formátumban).

Beszélgetés Radnai Jenővel, a MAKACS alelnökével, a családok Szent Erzsébet-évi találkozójáról

Szent Erzsébet mindenfajta családi állapotot átélt: volt feleség, anya, és özvegy. A ránk maradt írások, tanúvallomások alapján azt látjuk, hogy boldog ember volt egész életében, akármilyen körülmények között volt. Azt szeretnénk a júniusi családtalálkozón megmutatni, hogy minden körülmények között boldognak lehet lenni - mondta Radnai Jenő a magyar családok Szent Erzsébet-évi találkozójáról amelyet június 29. és július 1. között rendeznek Sárospatakon.

A részletes beszélgetés a Magyar Kurír honlapján olvasható.

Információk és jelentkezési lap

Népesség és fejlődés

A Szentszék ENSZ melletti állandó megfigyelőjének felszólalása New Yorkban

Celestino Migliore érsek, a Szentszék ENSZ melletti állandó megfigyelője New Yorkban felszólalt az ENSZ Népesség és Fejlődés Bizottságának 40. ülésén, amelyen a népesség változó életkor szerinti összetételéről és a fejlődésre tett hatásáról tartottak megbeszélést.
Magyar Kurír

Az élethez való jog elidegeníthetetlen

Miért nem csatlakozhat a Szentszék a fogyatékos személyek jogairól szóló ENSZ-konvencióhoz?

"Amikor a magzati fogyatékosság az abortusz felkínálásának vagy alkalmazásának előfeltétele, akkor tragikus módon éppen az a konvenció, amelyet arra hoztak létre, hogy a fogyatékkal élő személyeket jogaik gyakorlásában mindenféle hátrányos megkülönböztetéstől megvédje, maga válik eszközzé, hogy az élethez való alapvető jogot megtagadjuk a meg nem született fogyatékos személytől" - érvelt Celestino Migliore érsek, a Szentszék állandó ENSZ-megfigyelője...
Magyar Kurír

FAFCE BESZÁMOLÓ

AZ EURÓPAI KATOLIKUS CSALÁDEGYESÜLETEK FEDERÁCIÓJÁNAK (FAFCE) MŰKÖDÉSI BESZÁMOLÓJA A 2003-2006 KÖZÖTT VÉGZETT TEVÉKENYSÉGRŐL
A magyar nyelvű fordítás itt letölthető.
Megnyitás teljes oldalon AJANLÓ 2006 Vissza a nyitólapra